Младежка среща „Плевен – град на подвиг и приятелство“

Основна тема на срещата е Освободителната Руско-турска война и Плевенската епопея 1877 г. през погледа на младите хораОсновна тема на срещата е Освободителната Руско-турска война и Плевенската епопея 1877 г. през погледа на младите хора
Днес от 10.00 часа в Панорама „Плевенска епопея 1877 г.”. за втора поредна година Скаутски клуб „Лъвче” – Плевен към Организацията на българските скаути – България организират „Младежка среща „Плевен-град на подвиг и приятелство”.  

Основна тема на срещата е Освободителната Руско-турска война и Плевенската епопея 1877 г. през погледа на младите хора. Заявки за участие в срещата, освен от плевенски училища има от София, Враца и Русе. Задочно ще участват и екипи от Русия – Москва, Санкт Петербург и Суздал.

 

Целта на мероприятието е да предизвика младите хора да проучат и представят материали да дискутират темата, пречупена през призмата на времето и техния поглед. Гостите ще се запознаят с възможностите за туризъм в Плевен и региона и ще се подготвят бъдещи младежки срещи и събития.