Спартански обяви безкомпромисни мерки за опазване на чистотата и обществения ред

Георг СпартанскиГеорг Спартански
Мащабна проверка на чистотата на няколко места в Плевен направи кметът на Общината Георг Спартански. Едното е частен имот за търговия на едро на Автогара Север, където е констатирано огромно количество отпадъци от работещите в обектите. Ще бъдат съставени констативни протоколи, които ще бъдат връчени на собственика на имота, ще бъдат наложени глоби, както и ще изпратя сигнал до РИОСВ, обяви на оперативното заседание пред журналисти Спартански.
Сериозни мерки ще бъдат предприети и за разчистване на появилите се незаконни автоморги по бул. „Георги Кочев”. Проверките за чистотата в района ще са всекидневни, а намерените в общинските имоти употребявани автомобилни гуми, резервни части и други ще бъдат конфискувани веднага, предупреди Георг Спартански.

Пред ръководството на администрацията и пред журналистите той подписа и две заповеди за прекратяване на наемни правоотношения с наематели на ул. „Сан Стефано” срещу Китайската стена.

При днешната проверка се оказало, че дори по покривите на къщите има резервни части, дворовете не са изчистени, наемателите са пуснали и силна музика, с което притесняват живущите в района. Същите тези наематели са предупреждавани многократно, не спазват нормите, не опазват общинското имущество, пречат на съседите и създават опасност от епидемии, затова ще трябва да напуснат, беше категоричен кметът. Това, което видях днес, е извън представите ми за цивилизованост, затова ще има актове и глоби за всяко провинение, каза още той.