Цецка Цачева подаде оставка заради скандала с "имотите на властта"

Цецка Цачева днес подаде оставкаЦецка Цачева днес подаде оставка
Още вчера изразих готовност да подам оставка. Тази сутрин се срещнах с премиера Бойко Борисов, който се съгласи с моето мнение, заяви правосъдният министър в оставка Цецка Цачева пред медии в Стара Загора.
Не е редно, докато тече проверката, аз да заемам поста "министър на правосъдието". Поради тази причина излизам в платен отпуск, докато оставката ми бъде гласувана, поясни Цачева.

Тя беше категорична, че спрямо нея не е упражнен натиск и не е принуждавана да напусне поста си.

Съвестта ми е чиста, аз поисках проверка около обстоятелствата за придобиване на недвижимото ми имущество от Антиккорупционната комисия и Върховна касационна Прокуратура. Но докато тя трае, не желая забъркването на името ми в този случай да тежи на партия ГЕРБ и на премиера Борисов в предизборната обстановка, каквато считам, че е налице, заяви Цачева.

По-рано днес стана известно, че Цачева е изразила желание пред премиера Борисов да подаде оставка заради скандала около евтиния апартамент, който е купила от фирма "Артекс".

Вчера Цачева обяви, че е подала сигнал до прокуратурата и Антикорупционния орган да й бъде направена проверка за сделката с апартамента й в блока "Литера" в столичния квартал Изток. Луксозен апартамент там за четири пъти по-ниска от пазарната цена е купил и заместника на Борисов - Цветан Цветанов, както и Вежди Рашидов и заместник-министъра на спорта Ваня Колева. До този момент Борисов не е коментирал какви ще са последиците, въпреки че при подобни случаи до момента винаги бързо взимаше главите на обвинениетио.

Според социолога Андрей Райчев в момента печеливша позиция за Брисов и ГЕРБ няма.

Източник: https://24novini.bg