Откраднаха гранитни плочи от малките фонтанчета на Водната каскада

Плановете на общинарите са до празника на Плевен Водната каскада да бъде ремонтиранаПлановете на общинарите са до празника на Плевен Водната каскада да бъде ремонтирана
От петък до неделя от малките фонтанчета в центъра на Плевен са откраднати 3 или 4 гранитни плочи от облицовката, съобщи заместник-кметът Стефан Милев. Той настоя да бъдат прегледани записите от видеокамерите, за да се разбере кой е посегнал на блокчетата.
В петък са били направени снимки на съоръженията и облицовката е била налице, а тази сутрин е установена липсата на няколко от плочите. Фонтаните бяха част от европейски проект и общината има ангажимент да ги поддържа в продължение на пет години във вида, в който са направени, напомни Милев. В случай на нередности общината е заплашена от санкции.

Предстои ремонт на т.нар. декинг – настилката пред фонтанчетата, която често се чупи от скачащи върху нея колоездачи, а за поправката се харчат по няколко хиляди лева от местния бюджет. Тази седмица се очаква ново предложение от проектантите за материала, който да бъде поставен на т.нар. глухарчета.

„Декингът, въпреки че сам по себе си е здрав материал, се оказа не толкова устойчив. Търсим материал, който във времето да е по-устойчив и тези водни огледала да изглеждат доста по-добре. В момента се обмисля какъв материал да бъде поставен”, сподели Стефан Милев.

Плановете на общинарите са до празника на Плевен декингът да бъде ремонтиран.