И Детска градина „Снежанка“ се включи в Седмицата на детската книга Избрана

На връщане от библиотеката децата посетиха и книжарница „Малкият принц“На връщане от библиотеката децата посетиха и книжарница „Малкият принц“Снимка: plevenzapleven.bg
В РБ „Христо Смирненски“ се проведе поредната инициатива, посветена на 2 април, Международния ден на книгата, началото на Маратона на четенето и Седмицата на детската книга.  

Децата от подготвителните групи „Дъга“ и „Бонбони“ при ДГ „Снежанка“, заедно със своите учители г-жа Йотова и г-жа Костова, посетиха дома на книжките. Включиха се активно в отгатването на гатанките, зададени от любезните домакини и взеха участие в приказните игри.

 

Инициативите са част от дейностите за изпълнение на Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността. Всички заедно – учители, родители, културно-просветни институции да превърнем четенето на приказки в образователна потребност и ценност.

На връщане от библиотеката децата посетиха и книжарница „Малкият принц“, където с интерес разгледаха и закупиха със своите учители пъстри детски книжки.