Спартански: Детските градини през лятото няма да затварят! Избрана

Кметът Спартански: "Няма да има затворени детски градини през лятото, не съм давал такива указания"Кметът Спартански: "Няма да има затворени детски градини през лятото, не съм давал такива указания"
"Няма да има затворени детски градини през лятото, не съм давал такива указания", заяви кметът на Община Плевен Георг Спартански. Коментарът бе по повод сигнали за списъци в някои от заведенията, в които родителите трябвало да се подписват, че децата им няма да посещават занимания през летните месеци.  

"Едно е да работят с намален капацитет, но това не означава, че ще се затварят цели детски градини. Ще се оптимизират групите, което ще даде възможност директорките да направят графика за отпуск на служителите в детските заведения. Трябва да се направи така, че да не страда нито услугата, нито персоналът“, каза кметът.

Той предупреди че ще има дисциплинарно производство и най-тежко наказание за директор, нарушил правилата. Спартански уточни, че е съвсем нормално да се работи с намален капацитет през месеците юли и август.