Нова производствена сграда открива Леони в Плевен

Кметът Спартански посети предприятието по покана на управляващия екипКметът Спартански посети предприятието по покана на управляващия екип
Две производствени сгради и склад на концерна Leoni вече са готови и функционират в Плевен, стана ясно при посещение на кмета Георг Спартански в предприятието по покана на управляващия екип. Трета, също производствена сграда, ще отвори врати през м. май, а през септември се очаква да бъде завършено и административно здание.  

Тук вече са назначени над 300 работници, продължава набирането на персонал и обучението му. В помощ е силен обучителен екип от предприятия на Leoni с по-дълга история в различни страни. От началото на тази година предприятието работи пробно, а отзивите след две посещения на основния клиент – Mercedes, относно качеството са много добри.

 

От м. октомври 2020 г. реално ще стартира производството на Leoni в Плевен, информираха още от екипа, намеренията са през 2023 г. то да достигне пълния си капацитет, или 7000 кабелни комплекта на ден – 3500 за двигатели и още толкова за купета.

За Leoni работя над 90 хиляди работници в предприятия в 33 държави в различни точки на света.