Плевен под вода след катастрофален порой Избрана

Наводнението в ПлевенНаводнението в Плевен
Минути след пороя днес, кметът Спартански обиколи града, за да огледа пораженията от стихията след което сподели в социалните мрежи впечатленията си. Публикуваме поста на плевенския градоначалник без редакторска намеса:  

"До преди малко обиколих с личния си автомобил целия град - от шосето за Русе до изхода за София, Девети квартал, централна градска част, част от Индустриалната зона, жк."Дружба".
Няма големи повреди на пътната настилка. Градът е изцяло проходим след проливния дъжд, с изключение на отсечката от под надлеза за Сторгозия до към магазин"Сико" и в района на завод"Мизия", под надлеза за жп-линията.

 

Там работят екипи, надявам се съвсем скоро да се нормализира ситуацията.

Отговарям и ЗАЩО там, в тези райони традиционно при проливни дъждове се получава наводняване на платното - защото сечението на тръбите на канализацията е такова, че НЕ МОЖЕ да поеме голям водосбор. На 55 години съм,от детството ми и до днес там винаги се наводнява. Канализацията е собственост на ВиК, на десетки години е, за да се подмени са нужни стотици милиони лева. На този етап държавата няма тези пари.

Наносите от пясък и чакъл, образувани от пороя тук-там, ще бъдат почистени в следващите дни.

Дано следващите дни са наистина светли великденски празници, без изпитания от природата и Господ, пожелавам го на всички ни!"