Найден Зеленогорски: Георг Спартански е изключителен кмет, бихме го подкрепили за нов мандат

Найден Зеленогорски: Спартански е изключителен кмет, който стъпва на това, което е създадено и го надгражда.Найден Зеленогорски: Спартански е изключителен кмет, който стъпва на това, което е създадено и го надгражда.
Оценяваме високо всичко позитивно, което се случва в Плевен. В този смисъл сме доволни, че подкрепихме кандидатурата на г-н Георг Спартаски за кмет на Плевен. Той е един изключителен кмет, който стъпва на това, което е създадено и го надгражда. Това каза днес пред журналисти в Плевен зам.-председателят на ДБГ Найден Зеленогорски.  

„Бихме били искрено щастливи, ако той се кандидатира за следващ мандат. Това е негово лично решение, но ние бихме го подкрепили категорично, ако реши да го направи”, заяви Зеленогорски.

 

Той, заедно с Христо Таслаков – председател на ДБГ – Плевен, отбелязаха, че има няколко теми, по които не биха искали да премълчават. Едната е закриването на пленера по скулптура, а другата е опита за блокиране, а в последствие намаляване на средствата за провеждане на фестивала на духовите оркестри в Плевен. Надявам се, че следващият Общински съвет ще възстанови пленера по скулптура, който е един от начините за отваряне на Плевен към културата на света, каза Найден Зеленогорски.

Той допълни, че от ДБГ подкрепят финансово провеждането на фестивала на духовите оркестри.

За нас културата на Плевен е изключително постижение и бихме се надявали, че този Общински съвет, както и следващия, ще работят в единство с прекрасните идеи на кмета и администрацията, подчерта Найден Зеленогорски.

От Движение „България на гражданите” категорично подкрепяме идеята за възстановяване на военновъздушното училище в Долна Митрополия и призоваваме на предстоящото гласуване в Народното събрание плевенските депутати, независимо от политическата им принадлежност, да подкрепят този изключително важен за Плевен и областта проект. Това заяви днес зам.-председателят на ДБГ – Найден Зеленогорски, на пресконференция в Плевен. Той припомни, че още в негов мандат като кмет на Плевен, а после и като председател на парламентарната група на Реформаторския блок в Парламента, е заставал категорично зад необходимостта от възстановяването на военното училище, което би променило много тежестта на област Плевен в икономиката на страната ни.

Валери Илиев от ръководството на ДБГ допълни, че ще пледират и за възстановяване на граждански полети от летището в Долна Митрополия. „Аерогара Плевен съществуваше и беше много полезна за региона. Възстановяването й, заедно с военното училище би дало силен тласък за развитие на региона ни в добра посока”, изтъкна той.

Възстановяването на летището в Долна Митрополия и като гражданско е много важно, за да стане Плевен отворен град, каза Найден Зеленогорски. „Отварянето на Плевен през магистрала „Хемус” и през гражданско летище ще промени трайно града и региона”, изтъкна Зеленогорски. Той отбеляза, че възстановяването на военновъздушното училище е било усилие на парламентарно представени фракции в няколко поредни Парламента, но постоянно и категорично усилие на плевенската общественост.

Зеленогорски допълни още, че от ДБГ подкрепят модернизацията на българската армия, като подчерта, че българският национален интерес може да бъде реализиран единствено през членство в НАТО и Европейския съюз.