Найден Зеленогорски в предаването "Седмицата" на Дарик радио

Найден Зеленогорски - заместник-председател на Движение "България на гражданите" Найден Зеленогорски - заместник-председател на Движение "България на гражданите"
Заместник-председателят на Движение "България на гражданите" Найден Зеленогорски беше гост на предаването "Седмицата" по Дарик радио.  

ДБГ се обявява за намалавяне на субсидиите на партиите, посочи Зеленогорски, като допълни, че те са направили предложение за регресивна скала, която да уреди въпрса с това, че големите получават много, а малките партии едва свързват двата края.

 

Найден Зеленогорски потвърди, че ДБГ са против неограниченото финансиране с дарения. "Това може да убие чистотата на политическата система и да доведе до това, олигарси да си купуват цели партии. Какво следва? Да се приеме специален закон за търговете за закупуване на партиите? Или да ги листваме на фондовите борси? А може да привлечем и чуждестранни инвеститори. Въпросът е после кой ще кара влака и кой ще формулира законодателството?"

Субсидиите трябва да бъдат намалени и от партията проучват германския модел и те ще предложат регресивната скала и други промени и в закона, подчерта Зеленогорски. В Германия субсидии получават не само партиите, представили се добре на парламентарни избори, но и онези, постигнали добри резултати и на местни и европейски избори, каза още той.

ДБГ ще участва на местните избори каза Зеленогорски, като допълни, че местните организиации по места ще решават този въпрос.

Найден Зеленогорски не смята, че за местните избори трябва да се издига една обща голяма дясна коалиция.

Що се отнася до София, тук трябва да има обединена дясна коалиция, но все още е рано да се говори за имена, каза той.

Цялото интервю: