Започна вторият етап от ремонта на ЦРД Избрана

Започна вторият етап от ремонта на ЦРД
На 24 юли 2019 год. започна вторият етап от цялостния ремонт на сградата на Центъра за личностно подпомагане – ЦРД. Фирма „Росбулкар 77” ЕООД - Плевен, която спечели една от позициите в обявена от местната администрация обществена поръчка е изпълнител на ремонтните дейности.  

Общата стойност на ремонта е 100 800 лв. без ДДС, срокът за изпълнението е 60 календарни дни.

 

През 2017 год. е ремонтиран покривът на южното крило на сградата, а през 2018 год. по Проект „Красива България” е подменена фасадната дограма, изкърпени са компрометирани участъци от външната мазилка, боядисани са външните стени, почистен и възстановен е каменният цокъл. През годините е извършена и подмяна на част от дървената покривна конструкция и покритието от керемиди.

Със започналия ремонт ще се извърши обръщане на страниците на прозорците от вътрешната страна, ще се възстановят вътрешните подпрозоречни первази. На неремонтираната част от покрива се демонтират керемидите, летвената скара и компрометираните участъци на дървена конструкция и дъсчената обшивка. Всички те ще бъдат заменени с нови.

Ремонтът се извършва със собствени средства на Община Плевен, след като проектът за това не беше одобрен за външно финансиране от Управителния съвет на Проект „Красива България” 2019 г.