Трима задържани за притежание и употреба на дрога

Трима задържани за притежание и употреба на дрога
На 16 май 2019 година около 16.45 часа в областния град на улица "Катя Попова" е извършена полицейска проверка на 27-годишен от Плевен. При личен обиск са намерени две хартиени свивки с неправилна форма с диаметър около 1 см и саморъчно направена цигара, със съдържание - суха зелена тревиста маса.  

По данни на мъжа веществото е канабис. Предстои назначаване на химико-физична експертиза. По време на личния обиск 27-годишният прави опит да избяга чрез прескачане на бетонна ограда. При бърза реакция на полицейските служители опитът му е осуетен. Задържан е за 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е прокурор в.иванова от РП-Плевен.

 

За престъпление по чл.354 а, ал.3, т.1 от НК е облазува досъдебно производство. Продължава работа разследващ полицай.

Служители на РУ Гулянци задържаха 25-годишна за шофиране след употреба на наркотични вещества. На 16 май 2019 година в 11:50 часа в град Гулянци е проверена с техническо средство 25-годишна плевенчанка – водач на "Тойота Айго". Дрегерът е отчел положителна проба на амфетамини. Издаден е талон за медицинско изследване, но 25-годишната е отказала да даде кръвна проба във ФСМП-Гулянци.

За шофиране под въздействието на наркотици тя е задържана за срок до 24 часа. Уведомен е районен прокурор при РП - Никопол. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.343 „б“, ал.3 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

На 16 май 2019 година в Първо РУ-Плевен е започнато бързо производство за престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК. На същата дата около 14.30 часа в град Плевен на улица "Ген. Колев" е проверен 17-годишен плевенчанин. Младежът доброволно предава хартиена свивка с неправилна форма с диаметър около 4 см със съдържание: суха зелена тревиста маса. По негови данни веществото е канабис. Предстои назначаване на химико - физична експертиза.

Непълнолетният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е прокурор от РП – Плевен. Работата продължава разследващ полицай.