Бронз за Тихомир Иванов в турнира на Диамантената лига в Лондон

Един опит бе достатъчен на Тихомир Иванов за да покори 2.24 м. и да спечели бронзовия медалЕдин опит бе достатъчен на Тихомир Иванов за да покори 2.24 м. и да спечели бронзовия медал
Поредно престижно представяне на плевенчанина Тихомир Иванов. Най-добрият българин на скок височина се класира на трето място в Лондон.  

Там се проведе поредния кръг от най-силният лекоатлетически турнир в света Диамантената лига, в която Иванов се завърна сега /след продължително отсъствие заради контузията/, печелейки бронзов медал. Тихомир започна с 2.15 метра, които преодоля от раз. После премина и над 2.20 м, но от втори път. Един опит му беше достатъчен да се справи с 2.24 м.

 

Този резултат се оказа и най-доброто му постижение, защото на 2.27 м направи три фаула. Това беше второто класиране в Топ 3 за плевенския скачач в турнир от най-престижната верига в леката атлетика. През сезон 2017 г. той стана втори в Рабат, има още две участия в Диамантената лига – четвърти в Париж през 2017 г. десети в Доха през 2018 г.

Сега в столицата на Великобритания пред него завършиха Мажд Един Газал от Сирия, който спечели златния медал с 2.30 м, а среброто е за Мутаз Баршим от Катар – с 2.27 м.