И Цачева се е облажила с евтин апартамент от фирмата "на Цветанов"

И Цецка Цачева с четири пъти по-евтин апартаментИ Цецка Цачева с четири пъти по-евтин апартамент
Цецка Цачева и Вежди Рашидов също си купили апартаменти от фирмата „Артекс“, продала четири пъти по-евтиния имот на втория човек в ГЕРБ Цветан Цветанов, съобщава сайтът Бивол.   

 

 

Според информацията на медията сделките са сключени през лятото на 2018 г.. Цачева и сестра й си купили апартамент 198 кв. м. за 670 евро на кв.м. А фирма на Вежди Рашидов е платила малко повече – 856 евро на кв.м. за 116 кв.м. в същата сграда.

Сделката на Цачева и сестра й е вписана на 27 юли миналата година, като двете са платили 285 704 лева.

Сайтът Бивол посочва друга частна сделка от миналата година на значително по-малък апартамен за 2228 евро на квадратен метър, което е повече от 3 пъти над платената от Цачева цена.

Пред бТВ „Майката на нацията“, както ГЕРБ определиха кандидатът си за президент Цецка Цачева, заяви, че е платила апартамента „на зелено“ и затова цената е такава. Тя е категорична, че конфликт на интереси няма, тъй като не е знаела, че Цветан Цветанов също си е купил евтин апартамент от тази фирма.

С фирмата имам подписан предварителен договор за плащане „на зелено“ от 2017 година. Сумите са превеждани по банков път, заяви Цачева. Единствената отстъпка, която получих е да ме изчакат да продам апартамента си в Плевен, за да доплатя за изграждането на апартамента. Това е единственото жилище на мен и сестра ми, добави Цачева.

 

Живея в този квартал, видях изкопа и се поинтересувах кой строи, отидох във фирмата и сключих договор, обясни правосъдният министър ситуацията за придобиването на жилището, отричайки Цветанов да й е препоръчал фирмата.

Няма конфликт на интереси. Отношенията ни са като между търговско дружество и клиент, добави тя.

Цачева нарече спекулации твърденията, че е платила четири пъти по ниска цена от пазарната и заяви, че няма от какво да се притеснява.

Прокуратурата е сезирана за сделката с апартамента на Цветанов. 

Източник: 24novini.bg