Живко Табаков от ДБГ е кандидатурата на десните за кмет на Бургас

Десният общински съветник от "Движение България на гражданите" Живко Табаков обяви кандидатурата си днес за кмет на Бургас. Това е първият кандидат, който оспорва хегемонията на Димитър Николов като за нов мандат. Николов е кмет на Бургас от 2007 г. и е заместник-председател на ГЕРБ.

На пресконференция в Бургас днес Живко Табаков обяви лично, че се кандидатира за кмет

и че Бургас има бъдеще, но потенциалът му не е развит и хората не живят по-добре, защото имат ниски доходи.

Даваме началото на нашата кампания днес, обяви Табаков и добави, че ще търси диалог с хората и ще отвори места в листата за общински съветници за граждани, експерти и активисти.

Табаков представи обръщението си към бургазлии, в което каза, че ще работи за подобряване на материалното благосъстояние на хората и за възстановяване на скъсаната връзка с институциите.

Липса на работеща икономика, ниски заплати, високи данъци, повишени цени на услугите,

напускането на младите хора, малки инвестции водят до гняв и недоволство на гражданите, посочи той.

Бургас не е град само на приятелските кръгове на кмета и ГЕРБ, а на всички хора,

каза още табаков и посочи, че Бургас не заслужава управление, в което на хората са отредени второстепенни хора.

Официално обявявам пред вас кандидатурата си за кмет на Бургас, посочи Табаков

и каза, че отваря листата за НПО, професионални общонсит, кеспрети и граждани.

В следващите 10 седмици Табаков ще направи гражданска платформа по 10 теми важни за развитието на Бургас, както и мобилни приемни и офис на кампанията на ул. Фердинандова.

Дебатът няма да отговори на всичките ни въпроси, няма да сме на едно мнение по всички теми, но заедно ще зададем посоката на Бургас, каза той.

Живко Табаков е общински съветник в настоящия мандат от дясната партия от бившия Реформаторски блок "Движение България на гражданите".

На пресконференцията бе представен д-р Светослав Тодоров от неврохирургията на МБАЛ-Бургас, който каза, че ще работи за подобряване на здравеопазването в общината. Приветствам идеите на Живко Табаков и с него мога да постигна резултати, каза д-р Тодоров.

Светла Делчева - член на Асоциацията на домоуправителите, заяви, че големите партии ГЕРБ и БСП са самонадеяни и нямат време за проблемите на бизнеса и хората. Не се вслушват в хората, докато Живко Табаков винаги ни е отделял и време, и услия, и постигнахме заедно решения за проблемите на бизнеса, каза тя.

"Станахме Бургас на 600-те лева - заплатите са ниски, младите хора заминават, няма инвеститори", се аргументира Делчева.

"Ще търся подкрепа първо от гражданите", отговори Живко Табаков на въпрос с кого ще се коалира. Той не изключи ДСБ и Зелените в Бургас като негови потенциални партньори, но заяви, че е от "Движение България на гражданите" и на първо място ще приложи подхода на ДБГ - привличане на граждани, а не даване на предимство на партийните разговори. Той отрече възможност за съвместна работа със СДС.

"Рано е да се говори за коалции", каза още Табаков и добави: "Не изключвам разговори с десните партии, но със СДС не очаквайте да извървим общ път, ние извървяхаме такъв и той беше доста разочароващ".

Табаков каза, че е кандидат за кмет от днес и след 10 седмици, след като обсъди с гражданите своите идеи, той ще обяви екип и листа.

В началото на септември ще ви представим цялата листа и нашата програма, каза той, като посочи, че двамата експерит до него ще са част от листата.

Стоян Грозев посочи, че колкото по-рано се обяви кандидатурата,

толкова по-дълго време ще има за дебат с хората и това е предопределило ранното обявяване на Табаков за кандидат за кмет.

Засега Табаков е първият, който обявява кандидатурата си като претендент за кметския стол в един от най-гоемите градево в страната.

"Даваме време на гражданите да участват в дебата, а активните от тях ще поканим да влязат в нашата листа", добави още Живко Табаков.

Източник: 24novini.bg