Екип Плевен 24 инфо

Кметът Спартански: "Няма да има затворени детски градини през лятото, не съм давал такива указания"
"Няма да има затворени детски градини през лятото, не съм давал такива указания", заяви кметът на Община Плевен Георг Спартански. Коментарът бе по повод сигнали за списъци в някои от заведенията, в които родителите трябвало да се подписват, че децата им няма да посещават занимания през летните месеци.  
Пресконференцията ще се проведе на 15 април 2019 г., понеделник, от 12.30 часа в Заседателната зала в сградата на Община Плевен
Експертите от Областния информационен център – Плевен отправят покана за начална пресконференция по новия проект на Община Плевен BG05SFOP001-4.004-0026 „Осигуряване функционирането на Областен информационен център – Плевен като част от Националната мрежа от 27 Областни информационни центъра през периода 2019-2021 г.”, финансиран от ОП „Добро управление”, съфинансирана от ЕС чрез ЕСФ.  
Фонтанът в гаровата градина на пл. „Иван Миндиликов” в Плевен
Фонтанът в гаровата градина на пл. „Иван Миндиликов” в Плевен е едно от четирите места в България, което е включено в тазгодишната кампания „Почисти и разкраси с Cif”. Целта на инициативата, която се провежда за втора година, е да се преобрази градската среда и тя да стане по-чиста и красива.
Българо-ирански бизнес форум дава възможност за участие на фирми от региона
Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия кани Община Плевен, както и фирми от региона, на двустранен бизнес форум с участието на представители на деловите среди на Република България и Ислямска република Иран. Той ще е на 18 април 2019 г. в хотел „Балкан” в София. Участието е безплатно.  
360 картини и рисунки на Юри Буков представиха в ХГ „Илия Бешков” в Плевен
Повече от 360 картини и рисунки на Юри Буков, събрани на едно място – ХГ „Илия Бешков” в Плевен. Това е събитието, което бе отлагано във времето, но най-после снощи се случи. Изложбата бе част от честването на 70-годишнината на художника, а мотото й - „100 рисунки и 100 картини – незавършени…”.  
Кметът \Георг Спартански бе категоричен, че контролът ще бъде още по-засилен
Във връзка с последните промени в Закона за устройство на територията /ЗУТ/, конкретно параграф 46 от преходните и заключителни разпоредби и чл. 56 от Закона, се повишават изискванията за издаване на разрешителни за летни градини, поставяне на преместваеми съоръжения от различен тип. Това обяви главният архитект на Община Плевен Светослав Митев.
От „Паркстрой” имат готовност в края на април да започнат засаждането на летните видове цветя
Общинското дружество „Паркстрой” започва първото за годината косене на тревните площи в града. Броят на наетите работници ще бъде съобразен с обема на дейностите, включени в договора с Община Плевен. С 12 косачи ще работи „Паркстрой”, още 7 ще назначи Община Плевен за сезона.
Започва изграждането на WiFi мрежа на територията на Плевен
На 05 април 2019 г. беше подписан официално договорът за доставка на оборудване и изграждане на безжична /WiFi/ мрежа на територията на гр. Плевен между ръководството на Община Плевен и фирмата изпълнител. Това става, след като Общината кандидатства в инициативата за безплатен безжичен интернет на публични места в Европейския съюз WiFi4EU и спечели ваучер, който предоставя фиксирана сума от 15 000 евро.  
На връщане от библиотеката децата посетиха и книжарница „Малкият принц“
В РБ „Христо Смирненски“ се проведе поредната инициатива, посветена на 2 април, Международния ден на книгата, началото на Маратона на четенето и Седмицата на детската книга.  
Строителните работи ще се извършат със спиране на движението на моторни превозни средства
Временна организация на движението се въвежда до 30.04.2019 г. на няколко улици в централната част на гр. Плевен съгласно Заповед на заместник-кмета на Община Плевен арх. Невяна Иванчева, съобщиха от общинската администрация. Причината са дейности по основния ремонт на част от ул. „Иван Вазов”. Организацията ще е в сила за улиците „Цар Борис III”, „Иван Вазов” и „Цанко Церковски”.  
Проектът е публикуван на Интернет страницата на Община Плевен
Нови, красиви и функционални площадки за игра, общо 16 на брой, ще бъдат изградени в три детски ясли в града ни. Проектната документация вече е внесена в Община Плевен.  
Кметът на Община Долна Митрополия Поля Цоновска и зам.-кметът на Община Плевен Стефан Милев откриха поредния етап  от проекта за водния цикъл
Кметът на Община Долна Митрополия Поля Цоновска и зам.-кметът на Община Плевен Стефан Милев днес прерязаха лентата на изградената канализационна и водопроводна мрежа, и помпена станция в град Тръстеник, които са част от големия проект „Интегриран воден цикъл Плевен – Долна Митрополия“, който е единственият партньорски в страната. Водосвет и освещаване на обекта извърши местният свещеник отец Стефан, информира сайтът infopleven.com.