Екип Плевен 24 инфо

В Буковлък иззеха контрабандни цигари и тютюн
85 килограма нарязан тютюн и 360 къса цигари без акцизен бандерол са иззети при акция за противодействие на разпространението на контрабандни стоки в област Плевен.
Найден Зеленогорски: Спартански е изключителен кмет, който стъпва на това, което е създадено и го надгражда.
Оценяваме високо всичко позитивно, което се случва в Плевен. В този смисъл сме доволни, че подкрепихме кандидатурата на г-н Георг Спартаски за кмет на Плевен. Той е един изключителен кмет, който стъпва на това, което е създадено и го надгражда. Това каза днес пред журналисти в Плевен зам.-председателят на ДБГ Найден Зеленогорски.  
На 19 май за шести път ще се проведе маратон „Плевен“
Шестото издание на Маратон „Плевен“ ще се проведе на 19 май 2019 година (неделя) от 9 часа. Състезанието включва дистанции: 42,2, 21,1, щафета 2х10 км, 3 км безплатен градски крос и детски маратон.
Отбелязахме тържествено Празника на Плевен - 15 май
С празнично шествие от пл. „Стефан Стамболов” до централния пл. „Възраждане” започна тържественото отбелязване на Празника на Плевен – 15 май. Ритуалът по този повод започна с церемония по издигане на знамената и водосвет и молебен за здравето и благоденствието на жителите на града.  
Паркирането трябва да става според изискванията на Закона за движение по пътищата.
Със своя заповед кметът на Община Плевен Георг Спартански преустанови режима на платено паркиране на пътни превозни средства в обособените зони "Синя зона" на 15 май 2019 г.  
Високоскоростният интернет е достъпен през 11 точки в централната градска част
Жителите и гостите на Плевен вече могат да ползват безплатен високоскоростен интернет, достъпен през 11 точки в централната градска част.  
Актьорите от трупата на ДКТ „Иван Радоев" са убедени, че зрителите ще останат доволни
Актьорите от трупата на ДКТ „Иван Радоев" ще излязат тази вечер на площада, за да представят спектакъла „Актьорите на Плевен”. Той е част от програмата за Празника на Плевен и от инициативите по повод 100-години професионален театър в града ни, информира сайтът infopleven.com.  
Хванаха 400 килограма тютюн и машина за фалшиви цигари
Машина за рязане на тютюн и около 390 килограма листна маса иззеха плевенски полицаи от частен имот в Буковлък.
В Мавзолея на румънските воини в Гривица, румънската делегация отдаде почит пред паметта на загиналите в боевете за Плевен
Румънска делегация от представители на местните власти и институции от окръзите Телеорман, Олт и Долж посети в Деня на независимостта на Румъния 9 май Гривица и Плевен.
Кметът на Плевен Георг Спартански обяви 15 май за неучебен ден
Кметът на Община Плевен Георг Спартански обяви 15 май 2019 г. – Празника на град Плевен, за неучебен ден за училищата на територията на общината и ЦПЛР.
Вандали бяха счупили на парчета белия мраморен кръст на паметника на Втора артилерийска бригада в Скобелевия парк
Възстановен е счупеният кръст на паметника на Втора артилерийска бригада в Скобелевия парк, информира кметът Георг Спартански. Вандалският акт бе извършен в края на април тази година.  
Министър Порожанов на оглед в опустошеното от градушката село Българене
Пострадалите от градушките ще получат обезщетения, съобщи земеделският министър Румен Порожанов, който отиде да посети засегнатите от вчерашните градушки райони. Той отиде заедно със зам.-министър Атанас Добрев и изпълнителният директор на Държавен фонд "Земеделие“ Живко Живков в с. Българене, което пострада най-силно при вчерашните градушки в Плевенско.