Екип Плевен 24 инфо

Започна реставрация на живописното платно и предметния план в Панорамата
Националната кампания на BILLA България „Ние обичаме България”, която цели осигуряването на финансова помощ за значими паметници на културата, подкрепи през 2018 год. Панорама „Плевенска епопея 1877 г.”.
Петима пострадаха при верижна катастрофа край Плевен
Петима души са пострадали при верижна катастрофа между три автомобила край Плевен. Това съобщиха от ОД на МВР - Плевен.
Google ще снима за Street View пешеходните зони и парковете на Плевен
След като през 2012-та, 2015-та и 2018-та година колите на интернет гиганта заснеха цялата улична мрежа за Google Maps, сега се планира заснемането на пешеходните зони и парковете на Плевен, които до момента бяха видими само от снимки, качени от потребители.
Ограбиха възрастна плевенчанка заради 80 стотинки
Непознат нападна и ограби възрастна плевенчанка, съобщиха от полицията. Кражбата е станала на 15 август.
Партиите определиха състава на Общинската избирателна комисия
Среща с ръководителите на политическите партии и коалиции за изготвяне на предложение за състав на Общинска избирателна комисия в община Плевен за изборите на 27 октомври 2019 г. се проведе днес по покана на кмета Георг Спартански.
Отчетът бе представен от заместник-кмета по финанси и икономика Милен Яков и председателя на Общинския съвет Мартин Митев.
Отчетът за изпълнението на Бюджета за 2018 година на Община Плевен бе представен публично в зала „Гена Димитрова”. 
Общината раздава минерална вода и оросява улиците срещу жегата
Във връзка с продължаващите високи летни температури Община Плевен традиционно откри от днес по разпореждане на кмета Георг Спартански пункт за раздаване на безплатна минерална вода. Пунктът е пред сградата на местната администрация и ще бъде на разположение на преминаващите граждани от 10.00 до 17.00 часа.
Опасно горещо време в Плевен до четвъртък
Горещото време ще продължи и през следващата седмица. За утре, 12 август, НИМХ обявява жълт код за високи температури в почти цяла България с изключение на областите край морето.   
Консултациите за определяне състава на ОИК ще се проведат на 15 август 2019 г.
Кметът на Община Плевен Георг Спартански отправи покана до политическите партии и коалиции за участие в консултациите за определяне състав на Общинска избирателна комисия на територията на община Плевен.  
Поредна обработка срещу комари в кварталите и центъра на Плевен
Община Плевен съобщава, че в периода от 13.08., вторник, до 15.08.2019 г. от 21.00 часа, при благоприятни атмосферни условия, ще се извърши поредна наземна обработка с топъл аерозол срещу комари в жилищните квартали и централната част на град Плевен.  
Започна вторият етап от ремонта на ЦРД
На 24 юли 2019 год. започна вторият етап от цялостния ремонт на сградата на Центъра за личностно подпомагане – ЦРД. Фирма „Росбулкар 77” ЕООД - Плевен, която спечели една от позициите в обявена от местната администрация обществена поръчка е изпълнител на ремонтните дейности.  
Посланикът на Кувейт се срещна с кмета на Община Плевен Георг Спартански
На първо посещение в Плевен днес беше Посланикът на Държавата Кувейт в Република България Н. Пр. д-р Якуб Юсеф Ал-Атиики. Той се срещна с кмета на Община Плевен Георг Спартански, почетния ректор на Медицинския университет чл. кор. проф. Григор Горчев и настоящия ректор на плевенската Алма Матер проф. д-р Славчо Томов.