Александър Дяковски е доволен от проявения характер на баскетболистите ни

Александър Дяковски: Хубаво е, че показахме характер в тежкия моментАлександър Дяковски: Хубаво е, че показахме характер в тежкия момент
След победата на Спартак Плевен в зала "Балканстрой" с 85:74 над Ямбол, треньорът на плевенчани Александър Дяковски похвали пред репортер на bball.bg своите за характера в заключителните минути.
“Основната ни задача бе да не се поддаваме по темпото на Ямбол. На няколко пъти вдигахме разликата, но и от тяхната игра и заради наши грешки в нападение, те се върнаха накрая. Знаехме, че ще има грешки от пренавиване, но в крайна сметка всичко е добре, когато свършва добре. Хубаво е, че показахме накрая характер в тежкия момент”, заяви треньорът на Спартак Плевен.

“Имахме няколко грешки в защита, което позволи на младия талант Матушев да отбележи от разстояние няколко отворени шута. Въпреки това тези 74 са допустими, въпреки че нашето нападение вървеше бавно. Нямахме лесни кошове. Не успяхме да си наложим нашето темпо, като точно на това отдавам тежкия завършек", каза още Александър Дяковски.

"Ники Върбанов направи може би най-силния си мач, откакто е дошъл при нас. Изкара доста време като поредни минути. Дори накрая искаше смяна, но това не се случи, защото не се спираше играта, но направи една добра защита срещу Окосън. Общо взето всички дадоха от себе си на терена. Николай Маринов е като брат си. Може цял мач да не е уверен, но накрая може да ти извади мача. Вкара една много важна тройка в края на редовното време, която ни спаси", допълни наставникът на плевенчани.