Ню Йорк Таймс: Съветници на Тръмп му пречат да разруши САЩ

Съветниците на Тръмп са обединени от идеята да отклонят президента от най-разрушителните му идеиСъветниците на Тръмп са обединени от идеята да отклонят президента от най-разрушителните му идеи
Анонимно писмо е на път да взриви президентската администрация на Доналд Тръмп, докато обръчът около него се затяга допълнително. 

В. "Ню Йорк таймс" публикува писмо на "високопоставен служител на Белия дом", в което се говори за мрежа от вътрешна съпротива в администрацията и президентът е описан като аморален, но без да разкрива името на автора. От изданието посочват, че знаят кой е авторът и застават с репутацията си зад публикацията, но не могат да го обявят без да застрашат позицията и сигурността му. 

Авторът пише, че част от съветниците на Тръмп са обединени от идеята да отклонят президента от най-разрушителните му идеи и да запазят духа на републиката, доколкото могат и докогато той бъде отстранен. "Искам да успокоя американците, има възрастен в стаята", пише в писмото. "Ние знаем какво става, дори и когато Доналд Тръмп не знае", пише още в писмото.

Според автора част от съветниците, които обществото най-много мрази като приближени на президента, са сред хората, прекарващи часове в разубеждаване на държавния глава. "Тръмп действа по начин, който е разрушителен за републиката  

Букмейкъри вече започнаха да залагат кой е авторът на писмото, като най-често за това е сочен ... вицепрезидентът Майк Пенс, заради употребата на думата "lodestad" (пътеводна светлина). 

Тръмп събра цялата администрация и даде телевизионно обръщение, в което обвини "Ню Йорк Таймс" в изфабрикуване на фалшива новина и измисляне на писмото. 

 

После в "Туитър" написа "ИЗМЯНА!!" и настоя издаднието да не укрива източника, а да го предаде на правителството с оглед на националната сигурност. 

В същото време мениджъри на Facebook и Twitter признаха пред Американския сенат, че не са били подготвени за дезинформационната кампания на Русия по време на президентските избори в САЩ през 2016 година.